duminică, 11 martie 2018

Ceapa trateaza afectiunile aparatului respirator

Tratamente naturiste cu ceapa


Afectiunile respiratorii - reteta de preparare: se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, vreme de cinci minute, intr-o cana de apa, dupa care se lasa sa se raceasca vreme de 10 minute, acoperind vasul. Se strecoara si se bea pe stomacul gol cat de fierbinte posibil.

Ceaiul nu este foarte placut la gust, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.


 Gripa - se lasa la macerat patru cepe, timp de 24 de ore, într-un litru de apa calduta. Se bea o ceasca între mese si înca una înainte de culcare. Acest preparat luat dimineata pe stomacul gol, mai are proprietatea de a ameliorara diabetul.



Solutia alcoolica de ceapa ajuta la resorbtia edemelor de la nivelul membrelor inferioare: se toaca foarte fin 150 g de ceapa. Se adauga o cantitate egala de alcool de 90°. Se lasa la macerat zece zile, agitând zilnic vasul. Se strecoara, storcând foarte bine. Se iau trei - patru lingurite pe zi, eventual dizolvate în putina apa. Se face o cura de o luna, care poate fi reluata de doua sau de trei ori pe an.

- Daca simtiti ca ati luat gripa, imediat radeti putina ceapa, aranjati-o pe 2 bucatele mici de tifon si introduceti-le in nas. Pielea de langa nas o ungeti cu crema. Aplecati capul putin inainte, astfel ca sucul sa nu curga in gat si respirati prin tampoane 10 minute.

- 2 linguri de suc de ceapa, 1 lingura de miere, sucul de la o lamaie, 1 ceasca de apa calda. Se bea de trei ori pe zi, iar in cazuri grave, pana la sase ori pe zi.

- O varianta de inhalatie, pentru gat. Ceapa rasa se pune pe o farfurioara, se acopera cu o palnie si bolnavul respira prin ea.

- Contra gripei se mai face un macerat din 2 cepe taiate in felii subtiri care se pun intr-un litru de apa plata sau de izvor. Se va lua un pahar de macerat intre mese si un alt pahar seara la culcare, vreme de vreo 15 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...