sâmbătă, 23 iulie 2011

Luminita Noptii ( Oenothera biennis ) - partea II

Luminita noptii rosie
ULEIUL DE LUMINITA NOPTII FOLOSIT IN UZ INTERN

Glanda tiroida - GLA contribuie la buna functionare a glandei tiroide (hipertiroidie, hipotiroidie, boala tiroidiana autoimuna), glanda care controleaza functiile multor organe si sisteme din organism si care printre altele este responsabila si de metabolismul calciului.

Ficat - Acidul gamma-linolenic intra in componenta peretilor hepatocitelor, are actiune antioxidanta, de neutralizare a radicalilor liberi, intretine procesele fiziologice normale ale ficatului si vezicii biliare, preintampina acumularea de grasimi in celulele hepatice si ajuta la descompunerea si eliminarea lor (hepatita, ciroza hepatica, dischinezie biliara, steatoza hepatica).

Regleaza insulina - Acest ulei este util bolnavilor de diabet pentru ca previne si trateaza complicatiile acestei boli. Una dintre complicatii este neuropatia diabetica, iar in acest caz uleiul de primula reduce simptomele de parestezie, durere sau arsura asociate afectiunii.

Osteoporoza - Persoanele care au niveluri scazute de acizi grasi esentiali in sange sunt mai susceptibile de a pierde masa osoasa decat cele cu niveluri normale.

Intr-un studiu la femei peste 65 de ani, cu osteoporoza, cele care au luat produse naturiste cu GLA (in combinatie cu ulei de peste si calciu) au avut pierdere osoasa mai scazuta si chiar au avut o crestere a densitatii oaselor.


Dezechilibre hormonale - Previne si regleaza dezechilibrele hormonale la barbati si femei. Are efect pozitiv asupra sintezei si actiunii hormonilor sexuali, echilibreaza raportul estrogen/progesteron, regleaza ciclurile menstruale, blocheaza prostaglandinele pro-inflamatoare care produc crampele menstruale, reduce inflamatia si durerea la nivelul sanilor (in mastalgia ciclica), congestiile pelvine, retentia hidrica (edeme), iritabilitatea si depresia.

Se pare ca o deficienta de acid gamma-linolenic (GLA) cauzeaza sensibilitate anormala la hormonul prolactina, care conduce la simptomele sindromului premenstrual (SPM).

Uleiul de luminita este eficient in: sindrom premenstrual, dismenoree, cicluri menstruale dureroase, endometrioza, mastoza fibrochistica (micsoreaza numarul si marimea fibroamelor si chisturilor uterine), disfunctia organelor sexuale, frigiditate (femei), impotenta (barbati), sterilitate, incetinirea dezvoltarii sexuale (adolescenti). In menopauza calmeaza bufeurile, iritabilitatea, asigura femeilor un confort sporit.

Tratamentul sindromului premenstrual - Scade tensiunea mamara premenstruala precum si simptomele digestive aparute (balonari si dureri abdominale).

Un studiu efectuat pe 70 de femei din Marea Britanie a demonstrat ca prin administrarea zilnica a 6 capsule de ulei de Primula in trei prize, 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute. 22% au inregistrat ameliorari considerabile, in timp ce la 11% nu s-a remarcat nici un efect.

Amelioreaza durerile reumatismale - Cercetatorii de la Universitatea din Glasgow au realizat un studiu privind efectele uleiului de primula in cazul artritei reumatoide. Efectele pozitive au aparut la 2-4 luni de la debutul tratamentului.

Combate bronsita - Uleiul de luminita de seara are efecte bune in caz de bronsita, in special cand se asociaza cu uleiul de cimbru sau fenicul.

Boli cardiovasculare - GLA ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, previne agregarea plachetara si formarea trombilor vasculari, are efect vasodilatator, scade colesterolul si trigliceridele, reduce durerile toracice in angina pectorala.

Uleiul din luminita de seara este eficient in ateroscleroza, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, angina pectorala, infarct miocardic (prevenire si recuperare).

Amelioreaza starile depressive la alcoolici - Acest efect se obtine prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in acid gama-linolenic, (PGE1), transformare inhibata de alcool si generatoare de depresii psihice.


9 comentarii:

  1. Fain articolul,sunt genul care imi plac.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este exact ce caut cu disperare de cativa ani.M-a informat o prietena si cu siguranta voi impartasi si altora.

      Ștergere
  2. Ma bucur ca iti plac!Pupici si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. as dori sa stiu daca luminita nopti ami poate regla menstruatia.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. as dori sa stiu daca luminita nopti ma ajuta la reglarea menstruatiei

    RăspundețiȘtergere
  5. da, din experienta spun ca iti regleaza menstruatia si chiar nu vei mai avea nici o durere, eu sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,
    Eu vreu sa o folosesc pt dezechilibrari hormonale ,dar nu stiu ce sa cumpar mai exact(este preparata in ulei luminita nopti rosie sau cum?)
    Indrumatima va rog.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. se poate administra si ptr un ciclu menstrual haotic rau:((( nu mi-a venit menstruatia de 4 lunii ..nu sunt insarcinata ! poate rela glanda tiroida?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am un chist circular,din cauza acestuia am dereglări,am și cu glandă (hipo),pot să i au și eu așa ceva?

    RăspundețiȘtergere

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...