vineri, 29 iulie 2011

Crema unguent cu menta si sare de Himalaya - Unguente si alifii naturale preparate in casa II

CREMA-UNGUENT DE MENTA SI SARE DE HIMALAYA

Utilizare externa - are efect antibacterian, dezinfecteaza ranile si ulceratiile pielii, dermatoze ( ciuperci, alergii , eczeme ), ajuta la calmarea durerilor reumatismale.

Calmeaza intepaturile de insecte: tantari, purici, albine etc. Se aplica in strat subtire prin masare usoara, de cate ori este nevoie.

Vindeca acneea, inchide porii si previne formarea punctelor negre. Crema-unguent poate fi folosita ca o crema de seara, inlocuind cu succes alte creme speciale pentru ten. Poate fi folosita pentru toate tipurile de ten.

Crema-unguent de menta este extrem de utila pentru cicatrizarea estetica, fiind aplicata imediat dupa inchiderea ranilor si incetarea supuratiilor.



Este excelenta  pentru calmarea pielii inrosite si iritate provocata de epilarea cu ceara sau crema. Pielea nu mai ustura dupa 3 minute de la aplicarea cremei-unguent de menta, roseata dispare iar pielea ramane hidratata. Este indicata in special dupa epilarea cu crema a fetei.

Datorita continutului de sare de himalaya este foarte ideala pentru prevenirea sau vindecarea herpesului. Cu cat ungem locul mai des cu atat veziculele se vor usca, iar problema dispare in 2-3 zile.



Se stie ca untul clarefiat ( ghee ) este foarte eficient in tratarea pielii uscate. Iarna, cand pielea poate deveni uscata si crapata, aplicarea cremei de menta, de mai multe ori pe zi, cu masarea pana la patrunderea ei, va readuce pielea la aspectul normal. Se poate folosi ca balsam de buze.


Atentionari speciale! - Nu se foloseste pe rani deschise sau in jurul ochilor pentru ca ustura sau poate cauza iritatii din cauza mentolului si sarii pe care o contine.

Ingrediente necesare pentru crema-unguent de menta cu sare de himalaya:

- 150 - 200 grame unt clarefiat ( ghee )
- un pumn de menta prospata sau 50 grame de menta uscata facuta praf
- 1 ligura radacina de tataneasa praf
- 1 lingura sare de himalaya
- 2 linguri apa distilata
- ceara de albine curata  de marimea unei cirese
- 1 lingura glicerina vegetala

Preparare crema-unguent de menta cu sare de himalaya:

Untul clarefiat , menta zdrobita sau pisata si radacina de tataneasa se amesteca intr-un vas de sticla pe bain-marie.  Lasam timp de 1 ora la foc mic amestecand din cand in cand. Intre timp topim sarea in apa distilata. Se ia compozitia de pe foc, se toarna deasupra apa cu sare se amesteca bine si lasam la odihna 6 ore.

Dupa trecerea timpului se pune din nou pe foc, tot la bain-marie timp de 2 ore. Cand este gata se strecoara prin hartie de filtru, intr-un vas curat in care am topit intre timp ceara de albine. Se amesteca cu mixerul cosmetic sau cu o lingura de lemn timp de 3 minute.

Dizolvam glicerina vegetala in putina apa distilata si o punem peste crema amestecand in continuare cu mixerul. Se da la rece 15 minute dupa care mai mixam inca 3 minute pentru ai da cremei o cosistenta fina, pufoasa. Se lasa la frigider 12 ore pentru sinergizare.

Se poate pastra 1 - 2 luni la temperatura camerei, in borcanele inchise la culoare, ferita de razele soarelui. La frigider, in borcanele inchise etans o putem pastra pana la 1 an de zile. Sarea actioneaza ca un conservant.

Daca doriti sa folositi crema-unguent ca balsam de buze, se poate adauga la sfarsitul prepararii putina miere de albine. Metoda de preparare si ingredientele folosite fac ca sarea sa se transforme si crema-unguent sa nu fie sarata.

Cititi metoda de preparare a untului clarefiat ( ghee ) si indicatiile terapeutice >>



7 comentarii:

  1. M-ai omorat cu untul clarefiat,ma termini definitiv.Fain,imi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine ghee este de nepretuit! Am constatat efectele ei in timp si intern si extern. Folosita ca aliment da mancarii o savoare deosebita. Cand incepi sa o folosesti nu mai poti renunta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, Timisoara31 iulie 2011 la 22:12

    Am citit mai sus ca este foarte buna pentru dupa epilarea cu crema pe fata. Continand sare... nu ustura?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc pentru parul de sub perciuni crema de epilat. Apoi aplic crema cu menta si sare. Nu ustura deloc. Dispare si roseata si usturimea. Sarea dupa cum am mai spus, daca se respecta reteta, modul de preparare... sarea se transforma, daca pui pe limba nu simti deloc sare. Insa proprietatile ei raman neschimbate. Cele ~84 de minerale pe care le contine sunt extrem de benefice pielii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, Timisoara2 august 2011 la 22:27

    Ok. O sa incerc sa o prepar si eu, sper sa-mi iasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. am o intrebare: pot folosi ca crema hidratanta pentru fata,mai putin in jurul ochilor? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de ten. Incearca intai pe o portiune mai mica si daca simti ca tenul tau o acepta poti sa o folosesti seara la culcare. Daca ai tenul uscat o poti folosi si dimineata. Este excelenta iarna pentru ca hraneste si hidrateaza.

      Ștergere

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...