luni, 11 octombrie 2010

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ROSU IN GAT SI DURERI DE AMIGDALE


Inainte de a aplica tratamentele naturiste trebuie sa stii cauzele si simptomele:

Principalele cauze de amigdalite sunt cele virale si bacteriene. Bacteria cel mai des implicata in producerea amigdalitelor este streptococul beta-hemolitic grup A (SBHGA), care produce de asemenea si angina streptococica.

Amigdalita este contagioasa la contactul apropiat cu o persoana infectata. Picaturi contagioase ce contin agenti patogeni ajung in aer atunci cand o persoana infectata respira, tuseste sau stranuta.

In forma acuta apar dureri in gat, ce devin violente mai ales la inghitire, si iradiaza spre urechi, dureri de cap, febra, uneori chiar foarte mare.

Amigdalele sunt marite mult de volum, fundul gatului (faringele, mucoasa acestuia) este rosu, congestionat, uneori pe amigdale pot aparea puncte albicioase, purulente.

Tratamentul ambulatoriu ( acasa ):

-  se recomanda odihna si consumul abundent de lichide de rehidratare, supe si sucuri naturale.

- se iau masuri de ameliorare a disconfortului dat de inflamatia gatului si de simptomele gripale: secretiile nazale, congestia nazala, tusea si stranutul.

- se face gargara cu apa sarata (1,2 ml. sare la 118,3 ml. apa calduta) de cateva ori pe zi, consumul de lichide calde si administrarea de medicamente antialgice ( nu sunt recomandate copiilor mai mici de 6 luni ) eliberate fara reteta medicala (acetaminofenul) amelioreaza disconfortul datorat inflamatiei.

Nu este recomandata folosirea aspirinei inainte de varsta de 20 de ani datorita legaturii acesteia cu inducerea sindromului Reye.

- este necesar repausul la domiciliu, in cazul in care se face tratament cu antibiotice deoarece contagiozitatea in primele doua zile  persista.



Tratamente Naturiste primite de la cititori:


Tamara, 37 ani Bucuresti

Fetita mea de cand s-a nascut avea probleme cu gatul. Racea in continuare si amigdalele erau mereu inflamate si infectate. Am tratat-o cu tot felul de medicamente, dar reuseau numai pentru scurt timp sa o vindece si sa o imunizeze.

Dupa 2 - 3 luni avea din nou probleme. Am inceput atunci sa ma gandesc la leacurile din batrani de care imi povestea bunica. I-am facut un tratament naturist, care a si functionat de altfel. Acum are 11 ani si nici o problema. Raceste ca un copil normal, de 2 - 3 ori pe an.

Tratamentul urmat este urmatorul:

- in fiecare zi ceai de ceapa ( se fierb la foc mic doua cepe cu tot cu coaja, vreme de cinci minute, intr-o cana de apa, dupa care se lasa sa se raceasca vreme de 10 minute, acoperind vasul.

Se strecoara si se bea pe stomacul gol cat de cald posibil ).

- miere in amestec cu polen si propolis cate 1 lingurita pe zi

- 1 cana de lapte amestecata cu  1 galbenus crud si 1 - 2 lingurite de miere, de 2 ori pe saptamana, seara la culcare

Trratamentul a fost indelungat, de 3 luni cu 1 luna pauza apoi, reluat din nou. Se continua pana se constata efectele benefice ale tratamentului.





61 de comentarii:

  1. frumoasa dozarea cu mililitri. nu crede-ti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crede-ti????? mililitri??? pot sa stiu unde ai facut scoala primara???

      Ștergere
    2. la dracu de intelectual ce esti tea anvatat tocilarule numa an termeni medicali luatear dracu de prost

      Ștergere
    3. ce destep esti nici nu stii sa scri...""la dracu de intelectual ce esti tea anvatat tocilarule numa an termeni medicali luatear dracu de prost"""

      Ștergere
    4. .""la dracu de intelectual ce esti tea anvatat tocilarule numa an termeni medicali luatear dracu de prost""" - ma dor ochii cand citesc!!! Macar stai in banca ta, nu mai semnaliza!

      Ștergere
    5. Ioi doamne Iisuse ,multi mai ai in gradina ta! Ma ,daca nu poti scrie corect ,dece mama naibii te mai bagi in seama ? Cand ai fost ultima data la scoala ? Apoi nu sunt nazista gramaticala dar "luatear dracu" e comedie totala din partea ta ! Invata sa scrii omule !

      Ștergere
    6. "tea anvatat tocilarule numa an"
      Analfabetul: animal de inteligenta precara, in plina raspandire pandemica, agresiv, paros si neingrijit fizic si mental.
      Aceasta creatura numita Analfabetul; este preponderent raspandita in suburbii si sate, salasluieste in cotete, pe sub poduri si in canalizari (uneori palate). Nu ii place foarte mult lumina si apa, dar apreciaza alcoolul bun - bere marca Bere, la 5 l; muzica fina -compusa de N. Guta si F. Salam. Este usor de recunoscut, foloseste excesiv expresia mondena "in p*l* mea", si sparge seminte in fata blocului.

      Ștergere
  2. Am si eu o intrebare: De la asa de mult ceai de ceapa, nu are probleme cu stomacelul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de cand ma stiu mama la raceli ,rosu in gat printre altele ne datea si cei fierbinte de ceapa si nu am constatat "reactii adverse" nici eu nici ftatii mei ,ba chiar acum cand de ceva ani m-am "pricopsit" cu ulcer ... tot beam la raceli ceaiul de ceapa ... parca imi calma si stomacul ...la copii mei ... tot cei de ceapa le dau la raceala pe langa medicamentele de la docor ...are chiar un gust placut :) .
      ceaiul de lamaie (1 lamaie cu tot cu coaja taiata bucatele fiarta intr-un litru de apa ,vas acoperit,cateva minute ...este f bun la raceli si nu nemai fiind si un intaritor al imunitatii contra racelilor .
      galgara cu apa cu sare (2 lingurite la cana,apa cat mai calda) stiam si chiar o practic cand se unfla amigdalitele .

      Ștergere
  3. Dragii mei inainte de a aduce comentarii rautacioase invatati sa scrieti corect! Cred ca cine a scris cu greseli gramaticale a lipsit de la scoala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici se discuta de tratamente naturiste nu de gramatica limbii romane...poate srie fiecare cum vrea,important sa se inteleaga ce vrea sa spuna reteta tratamentului respectiv.daca va duceti la tara la vre-o baba sa va faceti bine si chiar acea baba reuseste sa va puna pe picioare...nu o mai intrebati cate clase are...dobitocilor...

      Ștergere
    2. in ziua de azi scrisul corect a trecut pe locul 2(numai intelectualii scriu mesaje pe tel si scrisori)

      Ștergere
    3. Rosu in gât si febra se trateaza numai cu antibiotic ,leacurile babesti ameliorează numai pe moment ,va spun din propria experienta .Poate doar sa prevenim cu aceste leacuri ca o febra de peste38 niciodata nu ai sa o scazi cu ceai de ceapă

      Ștergere
    4. ce frumos^in ziua de azi scrisul corect a trecut pe locul 2(numai intelectualii scriu mesaje pe tel si scrisori)^ si eu ca inca mai trimit si biletele in ce categorie ma incadrez?..:D oricum este super ca inca mai apelam la leacurile bunicilor..eu una am buburuza mai mare..foarte racita de mai bn de o luna..acum a terminat si a facut rosu in gat si are amigdalele destul de inflamate..am incercat cu sirop ..cu picaturi..nimic..asa am gasit pagina asta si ma bucur sa vad ca sunteti destul de multi care apreciati tratamentele naturiste...o sa incerc si eu cu ceai de ceapa si miere cu propolis si polen...ca le am in casa..pupici si insanatosire grabnica tuturor piticilor...:D

      Ștergere
  4. Sant leacuri din batrani care dau rezultate.am uitat complet de ele.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentariile rautacioase vin adesea din lipsa de cultura si educatie.
    De ce nu va corectati intai propriile greseli!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu o problema din 3 in 3 luni sau chiar mai putin fac amigdalita,acum 3 luni am avut o forma ciudata de amigdalita care numai puteam vorbi absolut de loc si am fost la un dr. ORL si mia dat sa fac tratament cu antibiotice de 1g plus ceaiuri.Dupa terminarea tratamentului,la o saptamana a recidivat,am mai luat paracetamol si am fost la doctor care mi-a spus ca trebuia sa fac mai lung tratamentul,mi-a dat reteta,dar am observat ca gatul numai ma doare si nu am mai luat nicio pastila.Mi-a trecut fara sa mai iau si a 2-a oara pastile.Am intrebat dr. si mi-a spus ca nu e cazul sa imi scot amigdalele.Acum iar am aceeasi problema si au inceput sa mi se umfle amigdalele si sa ma doara.Ce remediu din batrani credeti ca imi va fi de folos sa nu mai fac aceasta boala atat de des.(specific ca de mica mereu cand racesc fac amigdalita).Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai bun leac pentru amigdalite este,care il foloseam la copii miei cind erau micisi se umfla gitul de nu puteau sa vorbeasca,un cartof ras pe razatoare il pui pe un prosopel si deasupra pui un pik de spirt medicinal si il pui la gat,aplici de mai multe ori duoua trei zile si nu mai are nimik,se desumfla gatul fara medicamente,

      Ștergere
    2. Operatia de amigdalite nu este deloc o optione pe care sa nu o oei in calcul... mie mi se umflau de nu mai puteam sa respir. Dar in 2-3 zile.trece de la sine fara nici un tratament... nu sunt cine stie ce specialist dar pentru a fumctiona mai repede ar trebui sa combinam mai multe “leacuri“... pRerea mea...

      Ștergere
  7. buna ziua!Am amigdalite de aproape 2 saptamani ,am luat tratament augumentin, dar tot nu imi trece.Le am foarte mari si nici nu pot bine sa inghit ,si simt k am ceva ramas in gat ca un os .Ce pot sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mierea este foarte buna,gargara cu solutie de sare si apa calduta.si injectiile(gentamicina)sunt foarte eficiente dar ustura foarte tare:(

      Ștergere
  8. În caz de amigdalită mai este un remediu, il stiu de la parinti si functioneaza : se rade o cartofă ,se așază masa opținută intr-o pînză se incălzește un pic la calorifer sau pe cîteva secunde in microundă, se stropește cu oțet de vin se poate și cu un pic de alcool deluat, și se pune așa călduț la gît pe maximum o oră , dacă exagerați cu timpul obțineți efect invers .Nu se lasă această compresă să se răciască definitiv la gît
    Pentru faringolaringită și bronșită se face compresă din frunză de varză cu miere , mierea sa fie de temperatura camereu , poate un pic calduță , nici într-un caz să nu fie topită la foc . Se pune la ghît sau la piept care se acoperă cu o batistă se lasă peste noapte .Nu se recomandă această compresă persoanelor alergice la miere
    Pentru amigdalită lichidurile nu trebue sa fie fierbinți , nu se recomanda nici lamie deoarece conține acid care irită mucoasa ghîtului care e deja inflamată și iritată
    Se recomandă la amigdalite, si gargare , daca nu reușiti să faceți cu sare încercați cu infuzie de romaniță(mușețel)e mult mai placut dar aciastă procedură trebue facută o dată la 3-4 ore si de fiecare dată infuzia sa fie proaspăt preparată.
    Sunt mama la doi copii și va asigur ca aceste remedii funcționează. Va doresc SĂNĂTATE!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tratament foarte corect,eu tot as fac copiilor mei si ajuta.

      Ștergere
    2. ce varsta au copii despre care vorbiti?cum sa faca gargara un copil de 2 ani jumate si nici ceaiul de ceapa nu-l bea.cum pot evita tratamentul cu antibiotic daca nu pot urma sfaturile de mai sus;daca dau sirop isi face greata si vomita tot, ce-i de facut?multumesc

      Ștergere
    3. multumesc mult, esti ca un inger le stiam si eu de copil leacurile da uitasem de ele fiind un copil cu probleme cu gitul continuau sa-mi faca penicilina si moldamin pina cind nemai stiind ce sa faca mama a fost la o batrina ce a reusit sa ma vindece asa sa-ti dea dumnezeu sanatate

      Ștergere
  9. Ceai de ceapa?
    Ce aveti dragilor?
    Bagati un litru de tzuica si uitati de amigdalite,ba chiar si cum va cheama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tzuica nu am in casa , dar wiskey , afinata si cogniac le am , am sa le incerc pe toate in seara asta si va zic care e mai bun:))acum serios , stiam si eu de ceaiul de ceapa , dar am vazut ca ceapa e buna impotriva tusei , eu de vreo 2,3 zile torn in mine ceai de ceapa si tot degeaba, am luat si antibiotice si nimic , acum incerc cu alcoolul

      Ștergere
  10. eu beau trei beri reci ca naiba si imi revin de tot!

    RăspundețiȘtergere
  11. Incercati si voi iar daca nu merge bagati si un deti de rachiu si sigur va ia mama lu stefan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat trei luni cu bere si in luna de pauza am bagat rachiu la greu si tot na mers!

      Ștergere
  12. Pentru admin: se pot sterge comentariile ce nu au legatura cu tratamentul, inclusiv comentariul acesta? Incerc sa postez link-ul pe facebook si imi apar la descriere cuvinte gen "tampitule" si e penibil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara! Am o fetita de 2 ani si a ramas cu amigdalitele marite de la streptococ A cu puroi. In prezent e bine fara nici un simptom de boala. Dar nu am linistea sufleteasca cand stiu ca le are marite si va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac.Multumesc si multa sanatate la toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  14. apropo...de lamaie, se tot spune ca ceaiul de lamai este bun pentru raceala si amigdalite, dar eu beau de 2 saptamani ceai de lamaie si tot racit sunt si cu dureri in gat.Atunci unde este vitamina c de care se tot spune ca ar fi buna ptr raceli???

    RăspundețiȘtergere
  15. Daniela 44 ani mihailesti25 martie 2014 la 07:54

    pentru amigdalite faceti gargara cu ceai de musetel ca este cel mai bun tratament naturist...de trei ori pe zi si o sa vedeti ameliorare rapida,GARANTAT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca nici cei care ii acuza pe agramati nu stiu sa scrie corect. Din cate am observat, aproape nimeni de pe acest forum nu stie sa utilizeze virgula in anumite constructii care au in vedere substantivele in vocativ. De pilda, " Dragii mei" impune izolarea de restul enuntului printr-o virgula, iar exemplele pot continua. Asadar, stimati comentatori, n-ar strica sa va revizuiti greselile de ortografie (ce reprezinta aberatii gramaticale), de topica (ordinea corecta din punct de vedere semantic a cuvintelor intr-un enunt) si de punctuatie.

      Ștergere
    2. Si inca ceva: ar fi necesar sa invatati si sa redactati corect un text la calculator. Am observat ca aproape nimeni nu stie sa utilizeze corect spatiul (de pilda, daca dorim sa asezam virgula, o asezam imediat dupa cuvantul scris si apoi lasam spatiu si ne continuam enuntul).

      Ștergere
  16. Mie nu mi/a facut efect nimik din ce am citit aici va pot spune decat ca am inrautatit situatia cu sucurile de fructe care NU SUNT RECOMANDATE eu am stat 4 zile in pat fara a putea manca si le/am incercat pe toate de la carof cu otet la sucuri de fructe si gargara nimik nu si/a facut efectul am fost a 4 zi la doctor si mi/a spus ca nu am voie sa beau sucuri de fructe si eu bausem timp de 3 zile,nu am voie sa mananc nici un tip de fructe care pot fermenta in stomac,nu am voie sa beau lapte ,nu am voie sa beau ceaiuri prea calde pentru ca amigdalele se voi irita din ce in ce mai tare asa ca dragilor va pot sa un sfat din suflet daca aveti o forma usoara de amigdalita puteti incerca cu leacurile naturiste dar daca e acuta cum a fost la mn fugiti la doctor si va va prescrie antibiotice mie mi/a prescris penicilina de 2 zile fac tratament si deja s/au desumflat si ma simt mult mai bn

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci,am de 4 zile rosu in gat,primele 2 am bagat medicamente,dar fara rezultat,urmatoarele 2 tratamente naturiste....ceai de ceapa,soc,musetel,menta,compresa cu otet,compresa cu tuica,cartofi....toate minunile,ii a 4 zi,de fapt a 5a noapte e ora 3 si nu pot dormi de durere.astazi nici macar apa nu a mai putut sa o inghit....ma gandesc sa mananc o ingheteta (am in congelator)poate imi revin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asaa... Eu am incercat cu inghetata si nu merge. Trec pe antibiotice .Hahahaha !!!!

      Ștergere
  18. Buna .Am nevoie si eu de un sfat din partea voastra :-( acuma o saptamana a inceput sa ma doara amigdalele foarte tare, sa fac febra,sa am frisoane si m-am dus la doctor ...mi-a dat antibiotice si un sprey pentru bacteriile de pe amigdale ,mi-a zis ca am o ciuperca (bacterie,infectie) si puroi pe amigdale si mi-a mai zis ca daca intr-o saptmana daca nu imi trece sa le scot afara ,normal ca nu vreau acest lucru .A trecut o saptamana de atuncia si tratamentul nu si-a facut nici un efect :-( am luat si tamtum verde si mai multe pentru durere si nu mi-a alinat durerea de amigdale deloc de o saptamana cand inghit ma inteapa foarte tare ,ce-i de facut ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Interesant! Eu tratez de obicei tusa cu inhalatii de cimbrisor, levantica, siropul Prospan recomandat de medic. este un expectorant si un antutisiv de minune. Calmeaza tusa imediat. Stela

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesant! Eu tratez de obicei tusa cu inhalatii de cimbrisor, levantica, siropul Prospan recomandat de medic

    RăspundețiȘtergere
  21. Aici este vorba despre niște remedii naturiste .. Băbești sau cum vreți să le spuneți ... Nu este un site de reclamații si mai mult de atât un concurs de scrieri gramaticale corecte .. Oameni buni aici ne informăm cât de cât despre cum putem trata raceala în gât ... Chiar atât de răutăcioși puteți fi ??? Înseamnă că ați intrat aici pe site doar ptr a tine cont de gramatică si școală .. Uffff

    RăspundețiȘtergere
  22. Am intrat pe acest site să mă informez cum sa tratez cu leacuri băbești amigdalita fetiței mele de 7 anișori si ma uit mirată si fara cuvinte cât de răutăcioși pot fi unii oameni ...fraților ..oameni buni aici nu e vorba de gramatică sau cata școală avem aici am intrat cu toții să ne informăm despre amigdalita ... Uufff

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu sunt pentru a nu fi atit de obsedati de greselile gramaticale ci sa vedem cum ne putem ajuta unul pe altul. Eu de exemplu sunt o maaaaare adepta a ceaiului cu ceapa. Seara iau cite o cana , iar ziua iau comprimate Isla si le sug la servici. Cam asa fac si cu copii. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu una nu suport ceapa, de aceea nu-mi imaginez sa beau ceai de ceapa si in general am o atitudine sceptica fata de astfel de metode ((( Pe mine ma salveaza Trachisan cand ma doare gatul, plus ca imi este mereu la indemana.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu folosesc Prospanul. Este bun si pentrui ropsu in git si pentru tuse uscata si productiva. E pe baza de plante si deci poate fi considerat un produs naturist.

    RăspundețiȘtergere
  26. Intrebati in farmacii despre Isla. Au in vinzare si varianta cu menta. Eu is cam sensibila la menta si nu o folosesc, dar pentru cei care o iubesc e foarte faina senzatia de racoare in gura plus iti scoate mai usor iritatia.

    RăspundețiȘtergere
  27. corect, se poate trata rosu in gat si durerile de gat fara antibiotic. pe langa miere, lamaie incercati gargara cu trachisan. foarte eficient pentru toata familia. are efect si antibacterian si anestezic local. sanatate maxima tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  28. Am folosit si eu Isla de care scrie cineva mai sus. Pina acum nu prea am auzit de acest medicament, dar iarasi revin la ideea ca ce e mai putin reclamat e mai bun. Sunt foarte eficiente si le iau de fiecare data cind simt durere deranjanta in gat.

    RăspundețiȘtergere
  29. am intrebat farmacista si mi-a recomandat pastilele trachisan si vitamina C. Eu ma iau de obicei propolis. sa fiu sincera am ramas surprinsa dar in 4 zile m-am facut bine

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna cine ma poate ajuta fetuta mea de 1 anisor are amegralite de aseara si nu am nimic in casa medicamente ce leacuri babesti imi recomandati pana vine medicul sa o vada (pentru ca momentan este plecat in alta tara cu ceva probleme cica)

    RăspundețiȘtergere
  31. Isla apropo are un spectru larg de folosire: gat rosu, coarde vocale suprasolictate, laringita, raguseala, sunt bune si pentru cei care fac sport...de asta eu le am cam mereu cu mine.

    RăspundețiȘtergere

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...