Alifie de usturoi |
Utilizare externa alifie de usturoi
Micoze ale pielii, picior de atlet, bataturi, calcaie crapate, toate tipurile de negi, tumori, herpes genital, hemoroizi externi, intepaturi de insecte, taieturi, rani infectate, reumatism.
Alifia de usturoi se mai folosesate pentru a frectiona toracele în cazuri de răceli, tuse convulsiva, astm bronhic.
Ajuta in caz de arsuri, ameliorand durerea si ajutand la o vindecare rapida. Se unge imediat locul ars si se frectioneaza cateva minute. Se unge pielea din nou si se lasa in strat gros. Se aplica de cate ori este nevoie.
Zgomote si dureri de urechi: se introduce in ureche putina alifie cat un bob de mazare si ca sa nu curga in afara urechii se pune un dop mic de vata.
Alifia de usturoi este utila in toate formele de calcifieri osoase. Se inveleste locul uns cu alifia de usturoi in strat cat mai gros, cu o fasa şi se mentine pana a doua zi. Dimineaţa este indicat să clătiţi locul respectiv cu apă caldă. Se recomandă acest tratament in reprize de 10-20 de zile.
Preparare alifie de usturoi
O capatana de usturoi pisat se amesteca bine cu 100 - 150 grame de ghee ( unt clarifiat ). Amestecul obtinut se pune pe foc mic la bain-marie timp de 3 ore.
Dupa fierbere, amestecul se strecoara si se pune intr-un vas curat. Se adauga ceara de albine curata, de marimea unei cirese mari.
Amestecam repede cu o lingura de lemn pana se topeste ceara, lasam sa se odihneasca preparatul 10 - 15 minute dupa care amestecam din nou cu un mixer cosmetic sau cu o lingura de lemn, ca la maioneza timp de 10 minute.
Preparatul este gata, il bagam la frigider si se poate folosi dupa 6 ore. Se pastreaza la frigider sau in locuri racoroase ferite de lumina si caldura.
Daca folosim alifia de usturoi pentru micozele piciorului, bataturi sau calcaie crapate putem sa mai adaugam cateva picaturi ulei de ricin, in reumatism si intepaturi de insecte 10 picaturi ulei de menta, iar pentru negi si herpes suc proaspat de rostopasca ( sau tinctura ).
In reumatism se foloseste cu succes gelul sau unguentul pe baza de sare de bazna. Doua linguri Sare de Bazna se topesc in putina apa distilata, se incalzeste pe foc la bain-marie si cand ajunge la aceeasi tempratura cu alifia de usturoi, se amesteca folosind mixerul.
Mod de folosire alifie de usturoi - se aplica de mai multe ori pe zi, intr-un strat subtire, pe locul afectat. Tratamentele se pot intinde pe perioada mare de timp, depinde gravitate si de afectiunea de care suferiti.
Nu are efecte adverse. Daca credeti ca sunteti sensibili si aveti probleme alergice, se poate face un test pe o portiune mica a corpului. Alifia nu trebuie sa inroseasca pielea si, nu trebuie sa provoace mancarime.
Tare faina reteta!Chiar nu m-am gandit ca se poate face si asa ceva,e prima data cand aud.Vezi de ce imi place mie de tine?!Pup.
RăspundețiȘtergereSi mie imi place ca esti prima care afla noutatile. Ms. de trafic :))
RăspundețiȘtergereReteta e intradevar nemaipomenita, am folosit-o pe propria piele. Are un singur dezavantaj...miroase groaznic. Dar merita suferinta nasului pentru ca trateaza foarte bine. M-am ars acum doua zile la cuptor si am aplicat repede alifia ( o aveam deja ). Nu m-a usturat si nu am mai facut basici, a ramas doar o urma maronie.
Pup!
Buna ziua.
RăspundețiȘtergereImi puteti spune, va rog, ce cantitate de alifie se obtine in final?
De asemenea, prin "ulei de menta" va referiti la uleiul esential de menta?
Si inca o intrebare mai am: se pot adauga si uleiul de ricin si uleiul de menta la alifie (adica amandoua in aceeasi compozitie)?
Multumesc.
usturoiul pentru ce boli e recomandat?
RăspundețiȘtergeretratamente naturiste
RăspundețiȘtergere