sâmbătă, 23 aprilie 2016

DURERI DE SPATE - BOALA DEGENERATIVA A DISCULUI INTERVERTEBRAL


Boala degenerativa a discului
intervertebral
Discurile intervertebrale sunt structuri moi, compresibile, ce separa vertebrele ce constituie coloana vertebrala.  Boala se poate produce la orice nivel al coloanei, cel mai adesea apare la nivelul discurilor din regiunea inferioara a spatelui (regiunea lombara) si portiunea inferioara a gatului (regiunea cervicala).

Modifcarile de la nivelul discului pot duce la aparitia durerilor in spate si la nivelul cefei, osteoartrita prin distrugerea cartilajului ce acopera si protejeaza articulatiile, hernia de disc ca urmare a tasarii discurilor vertebrale, stenoza de canal spinal.

Toate acestea duc la aparitia durerii la nivelul spatelui si cefei, unele persoane nu simt durere, in timp ce altele, cu aceleasi afectiuni simt dureri puternice ce le limiteaza activitatile.


De cele mai multe ori pastilele nu au afect decat de scurta durata, iar in cazuri mai grave se ajunge la operatie. Totusi terapia naturista ne ofera cateva solutii la indemana tuturor.



LEACUL BUNICII - Tratament pentru boala de disc degenerativa cronica lombara


Această metodă este deosebit de buna pentru cei care sunt afectati de dureri cronice la nivelul coloanei vertebrale cervicale sau lombare, cand medicamentele au acțiune doar pe termen scurt.

Dupa primul ciclu de tratament o sa va simti-ti mai bine timp de câteva luni. Tratamentul durează 12 zile si este necesar sa preparati urmatoarele leacuri:


LEACUL 1: BOABE DE MUSTAR, ALCOOL, ALCOOL CAMFORAT, ALBUS DE OU

- 50 grame de pudra de muștar ( din boabe albe care este mai iute ), 50 ml de alcool de 40 grade sau vodca, 50 ml de alcool camforat, 3 albușuri de ou ( batute spuma ).

Toate componentele sunt amestecate pentru a obține o compoziție omogena  care se lasa intr-un loc intunecat, timp de 10-12 ore.

LEACUL 2: ALOE, MIERE, ALCOOL 

50 grame suc de aloe, 100 grame miere, 150 ml alcool de 40 grade sau vodca, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la intuneric timp de 12 ore dupa care se poate folosi. Cantitatea este de ajuns pentru un tratament complet.

Recomandari: Dureri lombare, dureri ale coloanei vertebrale cervicale si toracice.

Mod de utilizare:  se fac comprese de 2 ori pe zi in modul urmator:

- umezim o panza din bumbac sau un tifon si o aplicam pe locul dureros.

Lasam compresa pana se usuca complet.

In primele trei zile utilizam LEACUL 1, In urmatoarele trei zile LEACUL 2, apoi din nou LEACUL 1 timp de 3 zile, LEACUL 2  ultimele 3 zile. Tratamentul nu se intrerupe, in caz contrar nu se atinge rezultatul dorit.

Ceaiuri ce ajuta foarte mult in afectiuni musculo-scheletice ( articulatii, ligamente si oase ).


1. - Mentă, rădăcină de lemn dulce, coada șoricelului, gălbenele.

2. - Mușețelul, gălbenele, sunătoare, frunze de mesteacăn, frunze de căpșuni.

3. - Gălbenele, trifoi dulce, talpa-gastei, coada calului, păpădie, imortelă, margarete.

4. - Sunătoarea, troscot, lavanda, frunze de căpșuni, salvie, frunze de afine, talpa-gastei, armurariu, flori de tei, muguri de pin.

5. - Pătlagină, afine, frunze de lamaie, trifoi dulce, sunătoare, lumbago, cimbru, cinci degete ( Potentilla reptans ) , măceșe.


TRATAMENT RAPID PENTRU DURERI SEVERE


- 300 ml de spirt medicinal, 10 ml iod, 10 ml de alcool camforat, 10 comprimate analgin.

Se  piseaza pastilele intr-un mojar dupa care adaugam lichidele amestecate. Agitam pana se dizolva pastilele complet. Compozitia se toarna intr-o sticluta mica si se foloseste atunci cand apar durerile.

Se aplica pe locurile dureroase si se freaca bine pana intra in piele. Imediat dupa aplicare o sa simtiti o senzatie usoara de arsura.

Nu se foloseste in leziuni cutanate  si nu trateaza osteocondroza ( este o tulburare degenerativa a coloanei vertebrale si se caracterizeaza prin dureri violente ).


TRATAMENT RAPID JUNGHI INTERCOSTAL ( IN SPATE )

Atunci cand nu doriti sa luati pastile sau nu aveti, apelati imediat la un tratament traditional care poate fi preparat rapid in casa fara prea mult efort dar, cu rezultate bune.

CARTOF, MIERE

- 1 cartof crud se da pe razatoare si se amesteca cu miere ( in proportie de 1:1 ). Se unge locul dureros si se acopera cu o panza timp de 1.5 - 2 ore.

GHIMBIR, USTUROI, UNT

- 3 linguri de ghimbir proaspat ras, 8 catei de usturoi si o lingurita de unt. Se amesteca bine compozitia apoi se aplica pe locul afectat.
E posibil sa usture si sa se inroseasca puternic pielea. Util in special pentru dureri severe.

FRUNZE DE MESTEACAN, FRUNZE DE AFIN

- se face un ceai din: 1 lingurita frunze de mesteacan si 1 lingurita frunze de afin peste care se toarna o cana de apa clocotita. Se bea cu inghitituri mici.


BAIE DE PLANTE - La o baie este nevoie de 300-500 g de planta uscata.

FRUNZE DE MESTEACAN

- se fierbe apa intr-o oala mare ( de minim 5 litri ). Cand clocoteste adaugam frunze de mesteacan, lasam 15 minute sa infuzeze dupa care strecuram si punem lichidul in cada de baie. Adaugam apa cat sa putem acoperi locul dureros si stam in ea 20-30 minute.

BAIE DE RASINOASE

- ace de la diferite conifere: pin, cedru, molid, brad. Se fierb timp de 20 minute, se strecoara si se adauga in cada de baie. Baia dureaza 20-30 minute.

Baile de plante se fac 1 data pe zi timp de 7 zile.


Un comentariu:

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...