luni, 25 iulie 2011

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU CALCAIE CRAPATE

Ce trebuie sa facem pentru a trata calcaiele uscate si crapate!

Inmoaie stratul de piele ingrosata - introdu picioarele timp de 15 minute intr-un vas in care ai pus apa cu sapun sau tine picioarele intr-un recipient cu apa in care ai adaugat putin otet de mere. Acesta va inmuia foarte bine pielea calcaielor. Putem apoi trece la etapa urmatoare.

Exfolierea - este extrem de importanta si trebuie efectuata de doua ori pe saptamana cu ajutorul unui gel abraziv sau a pietrei ponce. Rolul exfolierii este de a indeparta celulele moarte si de stimula regenerarea pielii. Miscarile prin care efectuati exfolierea nu trebuie sa fie prea agresive pentru a nu rani suprafata pielii. Daca nu sunteti multumite, atunci puteti incerca o combinatie intre sarea de mare si uleiul de migdale in care se adauga si cateva picaturi de zeama de portocale.

Pentru exfoliere se poate folosi: zat de cafea, sare de mare, zahar, tarate de grau, malai.

Hidratarea - mai ales daca exista crapaturi la nivelul calcaielor. Zilnic trebuie aplicata o crema sau un ulei: unguent de galbenele, ulei de masline, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de migdale. 

In cazurile mai grave este recomandata amestecarea vitaminei A cu uleiul sau crema folosita, pentru a regenera pielea din zona respectiva.

Evita pe cat posibil sa mergi desculta prin casa. Cel mai bine e sa ai tot timpul in picioare, ciorapi subtiri de bumbac.
 

Inainte de a aplica tratamentele naturiste trebuie sa stii cauzele care au putut provoca craparea calcaielor:

- Lipsa unor vitamine si minerale (vitamina E, calciu, fier, zinc, acizi grasi omega 3)
- Probleme de sanatate, precum diabetul, psoriazisul, eczeme, afectiuni ale glandei tiroide si altele. 
- Piele groasa sau uscata in jurul calcaielor prezinta un risc mai mare de a crapa datorita mersului pe jos.
- Statul in picioare acasa sau la serviciu. Mersul in picioarele goale pe podelele dure contribuie de asemenea la craparea calcaielor.
- Supraponderalitatea creste presiunea asupra pernutelor de grasime de la nivelul calcaielor, cauzand extinderea acestora in exterior si craparea pielii uscate.
- Incaltamintea de vara ( sandalele, papucii, sabotii ) permit pernutelor de grasime din calcai sa se extinda, crescand astfel riscurile aparitiei crapaturilor. 

- Inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea.
- Igiena inadecvata a picioarelor.


Calcaiele aspre si crapate constituie o problema frecvent intalnita. Pentru unele persoane, reprezinta o problema cosmetica, iar pentru altele disconfort si suferinta fizica data de adancirea fisurilor, pielea incepand sa sangereze si sa doara ingrozitor.




Masca cu capsune - ajuta la exfolierea calcaielor: amesteca 6-8 capsune cu 2 linguri ulei de masline (sau migdale) si 1 lingurita sare de mare. Maseaza cu putere calcaiele cu ajutorul acestei paste si lasa sa actioneze 10-15 minute. Apoi indeparteaza alternand apa calduta cu apa rece.

Glicerina si apa de trandafiri - amesteca glicerina vegetala cu apa de trandafiri pentru a avea calcaie catifelate. Se aplica zilnic, dimineata si seara.

Ceara de parafina si ulei de mustar - aplica amestecul seara, trage in picioare o soseta de bumbac si stai cateva ore sau toata noaptea. Urmeaza aceast procedura timp de 15 zile.

Ulei de parafina si vitamina A - amesteca 100 g ulei de parafina cu o fiola de vitamina A cu care ungeti bataturile si calcaiele crapate. Se trag in picioare sosete de bumbac si se lasa cateva ore sau peste noapte.

Ulei de ricin ( castor oil ) - se ung calcaiele seara si se lasa pana a doua zi sa actioneze. Uleiul de ricin este si un bun dezinfectant.

Scrub cu portocale si ulei -  2 portocale ( sau lamai ), 1 cana ulei vegetal si 1 cana sare de mare. Se amesteca uleiul cu sarea de mare si se taie portocalele felii rotunde. Scufunda felia de portocala in amestecul de ulei si sare de mare si maseaza-ti cu putere calcaiele timp de 10 minute. Indeparteaza apoi cu apa calduta. Efecte: curatarea profunda, revigorarea si catifelarea calcaielor.

Balsam de par - se ung picioarele seara inainte de culcare cu balsam de par. Se spala a doua zi. 

Untura de porc - stai cu picioarele in apa calda timp de 15 - 30 minute, curata apoi cu piatra ponce. Usuca bine picioarele si aplica untura curata de porc. Se trag in picioare sosete groase de lana si se lasa pana a doua zi. Se aplica in cazul calcaielor foarte crapate.

Unt, slanina sau smantana - se ung in fiecare seara calcaiele cu unul din aceste ingrediente apoi se trag in picioare sosete de bumbac. Se tine tratamentul pana la disparitia crapaturilor.

Frunze de varza si ulei nerafinat - se bat usor doua frunze mari de varza  ( cu batatorul de snitele ), le ungem cu ulei si infasuram calcaiele. Trage apoi in picioare sosete de bumbac ca sa fixezi frunzele de varza si dormi peste noapte cu ele.

Lapte si miere - o data la doua trei luni rasfatate cu o baie de picioare in lapte. Dupa 10-15 minute de stat cu picioarele in lapte, aplica pe calcaie putina miere si las-o sa actioneze inca un sfert de ora. 

Urina - Se aduna urina timp de o saptamana, intr-o sticla curata, inchisa la culoare, care se pastreaza in frigider. Dupa 7 zile se ia si se infierbanta apoi stam cu picioarele timp de 20 - 30 minute. Baile se fac o data pe saptamana. Se foloseste cu succes in cazuri grave in care nu au avut nici un efect alte tratamente.

Lanolina -este o  substanta semisolida de culoare galbena, gras-ceroasa, secretata de glandele sebacee din pielea oilor si prezenta pe firele de lana fiind cunoscuta si sub numele de "grasimea lanei" ). Se maseaza cu lanolina calcaiele si bataturile in fiecare seara. Se spala a doua zi. 

Atentie! Lanolina poate provoca alergii persoanelor cu pielea sensibila si uneori, pot aparea intoxicatii cu simptome caracteristice (complicatii gastrointestinale, stari de voma, diaree, urticarii).

Ulei de in, frunze de zmeură si coada-soricelului - 50 g de coada soricelului maruntita si 50 g de frunze de zmeur, se pun intr-un vas de sticla, se adaugă ulei de in, se lasa la macerat 10 zile, se strecoara si se fac aplicatii in fiecare seara. 

Lamaie - inmoaie-ti picioarele in suc de lamaie pentru 10 minute. Urmeaza aceasta procedura saptamanal. Daca fisurile sunt adanci sau sangereaza, ar trebui sa eviti aceasta metoda pentru ca iti va provoca durere.


Ulei de măsline - 400 ml de ulei de măsline extravirgin presat la rece se amestecă cu 4 linguri de pastă de caline, se pune într-un recipient ermetic închis, se lasă la macerat 14 zile, agitând de 4-5 ori pe zi, apoi se strecoară şi se adaugă 100 ml ulei de migdale dulci. Cu acest amestec se ung călcâiele în fiecare seară, după care se pune un ciorap; cura se poate prelungi până la dispariţia crăpăturilor de pe călcâie.

Ceapa - fierbe o ceapa, zdrobeste-o  bine ( poti sa o pui in blender sa se faca pasta ) dupa care o aplici pe talpi seara la culcare. Infasori piciorul in folie de plastic si tragi o soseta groasa in picioare. Indicat e sa o lasi pana dimineata, dar e de ajuns si 1-2 ore.  

Alifie cu frunze de nuc -
100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine. Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat 7 zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute. Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească. Se aplică de două ori pe zi.




Untura alba si flori de galbenele - se pun intr-un vas 3 linguri de untura alba si se lasa pe foc pana se topeste. Peste untura lichefiata adaugi un pumn mare de galbenele proaspete. Dai amestecul in clocot 10 min. Torni intr-un borcanel cu capac si da-l la rece. Unge calcaiele in fiecare seara, dupa ce le-ai inmuiat in apa calda si le-ai frecat cu piatra ponce.

Banane si ulei de masline - Seara dupa o baie calda si o curatare adecvata a calcaielor cu ajutorul pietrei ponce, aplica pulpa unei banane coapte pe zona afectata si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Apoi indeparteaza cu apa calduta. Unge talpile cu ulei de masline, acopera picioarele cu sosete groase si lasa sa actioneze pana dimineata.

Crema de galbenele - sapte linguri de unt, trei linguri de flori proaspete marunt tocate si cate o lingurita de miere zaharisita si ceara de albine. Se pune intr-un vas, la foc mic, untul si se lasa pana devine lichid, apoi se adauga cele doua linguri de planta fin tocata, mierea si ceara. Se lasa pe foc 10 minute, se amesteca din cand in cand pana la dizolvarea completa, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cat mai este cald se filtreaza preparatul printr-o bucata de tifon apoi se toarna intr-un borcan, care va fi inchis si tinut in frigider. Se poate pastra pana la trei luni.
Te ungi cu crema seara la culcare si tragi o soseta de bumbac deasupra. Tratamentul se face pana la inmuierea picioarelor si disparitia crapaturilor. Se repeta de cate ori este nevoie.

Alifie de galbenele si ceapa - dati o ceapa pe razatoarea mica si amestecati-o cu alifie de galbenele preparata de dvs. sau cumparata de la plafar. Se ung calcaiele crapate cu crema obtinuta in fiecare seara si se pun sosete pentru a nu murdari lenjeria. Crema trebuie pastrata la frigider.

Usturoi si miere - o căpăţână de usturoi, pisata foarte bine, o amestecam cu miere. Amestecul obţinut se aplica direct pe piele, lăsând să acţioneze 20 de minute. Călcâiele îşi vor recăpăta catifelarea.

Busuioc - 20 g de plantă uscată şi măcinată fin se amestecă împreună cu 30 g de ceară albă, 30 g de seu de oaie, 30 g de terebentină, 60 g de colofoniu şi 90 g de untură de porc. Se pun la foc slab până se topesc şi se amestecă până la răcirea unguentului, după care se toarnă în cutii de plastic. Se ung călcâiele în fiecare seară, timp de o săptămână.

29 de comentarii:

  1. Cel mai bun si sigur tratament este uleiul de masline extravirgin. Seara, inainte de culcare, spalati cu apa calda si un sapun bun (Dove)si apoi dupa ce s-au uscat , masati toata laba piciorului cu ulei de masline, insistind pe calciie si zonele cu piele crapata, apoi introduceti piciorul intr-o punga de plastic mai mare pe care sa 0 puteti inoda deasupra gleznei, si trageti o sosetuta deasupra. Dimineata nu spalati piciorul ci il stergeti bine cu un servetel de hirtie pentru a curata pielea de restul de ulei (in cazul in care au mai ramas urme de ulei). Tratamentul se face pina la vindecarea completa a pielii. Incercati si nu veti regreta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tratamentul este bun , dar cu siguranta nu cu sapunul DOVE! Contine 24 de chimicale nocive pentru piele. Sapunul Dove ( si nu numai ) este facut din seul si untura extrasa de la animalele moarte sau bolnave... sau diverse parti ale animalelor sacrificate pentru carne. Rezultatul : fiind o grasime suprasaturata poate provoca pentru cei cu pielea sensibila alergii si eczeme, astupa porii ducand mai tarziu la aparitia punctelor negre. La inceput ai impresia ca Dove este bun, iar mai tarziu iti dai seama de dezastru!

      Ștergere
    2. Ai mare dreptate CodulRosu .... sapunul face mai mult rau, spun din proprie experienta . :)

      Ștergere
    3. Wtf! Chimistul mami tale! Aberezi aici teoria conspirației, animale moarte�� eu nu pot sa cred ca mai exista oameni care încă cred ca industria este un lucru necontrolat, unde mai pui cosmetice și dermato-cosmetice, mi.a fost dat sa mă duc într.o fabrica de așa natură, cu locul de muncă, e fără animale moarte, super controlata si super multa rigoare si strictete, asa ca poți sa te speli liniștit, balenele sunt în siguranță����
      http://www.alegesanatos.ro/cosmetice/curatare-24/dove_sapun-extra-sensitive-45.html uite aici�� hai sa fim informați, nu sa aberam și sa mai prostim încă 100 pe lângă noi.

      Ștergere
    4. Da anonim, suntem in 2016 si am evoluat putin nu mai folosim in totalitate seu de la animale moarte ci detergenti derivati din petrol cu mult mai nocivi si care provoaca iritatii si chiar cancer. Nu ai decat sa te speli tu cu mult laudatul Dove si sper sa-ti priasca. Eu am facut de la el o eczema de toata frumusetea mare cat o palma... 2 luni am fost pe la medici si nu reuseam sa aflu ce se intampla... Sapunul natural facut din ulei de dafin nu numai ca m-a ajutat dar chiar mi-a tratat eczema. De atunci m-am hotarat sa nu mai folosesc nici creme si nici sapunuri din comert... iar reclamele frumos impachetate nu mai sunt pentru mine si asta pentru ca nu imi place sa vizionez sf-uri... Pentru informarea ta citeste si articolul Georgetei Petrovici de pe EVZ.ro ( http://www.evz.ro/adevarul-despre-sapun-usuca-pielea-provoaca-depresii-iritatii-si-cancer-1030540.html )

      Ștergere
    5. :)) hop si eu in 2017, si va zic sigur sigur, am vazut la mama mea rezultatul, acum ceva timp a fost sa faca o analiza quantica la un cabinet, doamna aceea i-a recomandat multe chestii pt. problemele de sanatate ce le avea, si i-a recomandat si pt. calcaiele ei foarte uscate si crapate, ce credeti? sa se unga cu felii de lamaie, si stiti ce? de 2 sau de 3 ori a dat si GATA, acum nici nu zici ca inainte ii dadea si sangele...Deci, in 2017 se foloseste LAMAIA pentru calcaie crapate si uscate. SUCCES !

      Ștergere
  2. Liliana, Fagaras26 iulie 2011 la 01:31

    Extraordinar articol! Mai complet nici nu se putea...Daca cautam pe internet pierdeam ore bune sa gasesc atatea informatii.
    Ms.

    RăspundețiȘtergere
  3. Valerian, Dambovita27 iulie 2011 la 12:00

    Am citit mai sus o reteta cu urina. Intrebarea mea este: se procedeaza la fel ca in urinoterapie, adica se colecteaza jetul din mijloc?
    Ms.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, Targu-Mures13 august 2011 la 11:19

    Valerian, colectarea jetului de mijloc e valabila doar daca faci un tratament intern... extern nu conteaza. Rezultatul e garantat, bunica mea m-a invatat cand a vazut ca nu mai reuseam cu nimic sa-mi repar calcaiele. Sangerau aproape mai tot timpul vara. Cu urina am reusit sa-mi rezolv problema in 4 zile. Dupa o saptamana calcaiele mele aratau roz si fine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de sfaturi, sunt utile. Dar cel cu urina, sincer cred ca nu e binevenit / este pentru oameni din secolul VI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multe retete sau tratamente sunt din vremuri primitive, dar sunt totusi folosite si in ziua de astazi cu bune rezultate. Totul depinde de persoana. Eu sunt de acord cu urinoterapia dar din pacate nu pot sa o folosesc pe "propria piele". Am o retinere... dar asta nu inseamna ca nu cred in rezultate.

      Ștergere
    2. Urinoterapia nu e o metoda crestina . Probabil efectul e dat de uree cu efect cheratolitic . Dar nu tot ce are efect trebuie folosit , daca e contra bunei morale , fetelor .

      Ștergere
  6. Am o mare problema cu calcaiul sting.In special vara se crapa pina la carne si ma doare ingrozitor,nici de mers nu mai pot merge.Ce ma sfatuiti sa fac,si arata si ingrozitor.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. am incercat si eu cu urina, este foarte buna pentru exfoliere, este putin scarbos dar credeti-ma merita sa o aplici pentru o noapte.Apoi ulei de masline extravirgin si deosebit de buna este crema Schol.In tratamentul calcaielor foarte crapate daca o aplici seara dimineata nu mai ai dureri,dar nu vindeca problema care este o afectiune interna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va salut, eu c-am de 2 ani am probleme cu calcaiile datorita modului de lucru in picioare si cred ca si de la incaltaminte. Am gasit acest articol si m-am decis sa folosesc tehniciile dvs naturiste cu un rezultat optim.
    Pe langa aceste tratamente naturiste impotriva calcaiilor crapate, folosesc si acest aparat special VIAKALLO

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua!
    Daca veti citi informatiile de pe acest topic
    http://medlive.hotnews.ro/bataturile-plantare-nu-se-trateaza-la-cosmetician-sau-dermatolog-si-nu-se-indeparteaza-chirurgical.html
    sau
    http://www.chirurgiapiciorului.ro/Chirurgia%20antepiciorului/Metatarsalgii,%20boala%20Morton.html
    veti intelege ca batatura este o modalitate miraculoasa de auto-protectie a organismului, care nu trebuie indepartata sub nici o forma.
    Trebuie doar sa va concentrati asupra cauzelor aparitiei acestui mijloc de auto-protectie, si anume este vorba despre incaltaminte necorespunzatoare, efort fizic exagerat sau o anumita deformatie a ante-piciorului.
    Cu stima,
    Marius Uscatu
    Chirurg Ante-picior

    RăspundețiȘtergere
  10. salutare!am citit receta cu urina,dar cum de strins ,toata ziua timp de o saptamina ?

    RăspundețiȘtergere
  11. se ung calcaele cu niste caca si dupa o saptamana dispar crapaturile

    RăspundețiȘtergere
  12. O pila buna care sa exfolieze celulele moarte (eu o am pe aceasta http://farmaciileremedia.ro/medicament/pila-scholl-velvet-smooth-picioare-frumoase-fara-efort/ ) si o crema hidratanta (de preferat dermatocosmetica) aplicata in fiecare seara, peste care incalti o pereche de sosete de bumbac iti asigura calcaie frumoase. Daca insa ati ajuns deja la crapaturi adanci, cel mai bine va adresati unui medic dermatolog, fara sa mai testati toate leacurile, chiar si ele pe baza de produse naturiste.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bun articol, multe femei au astfel de probleme, si eu am avut calcaiele ingrosate si uscate, dar din fericire am inceput sa folosesc o masca exfolianta pentru calacie VIC59160 , plus crema nutritiva pentru calcaie Pharmacy (Cod 00107), cu un continut mare de uleiuri de cocos si shea care inmoaie pielea aspra a calcaielor si vindeca crapaturile. Se gasesc in catalogul Ladys, recomand: www.ladys-az.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am avut pielea de la genunchi in jos si maini foarte uscata, chiar si crapata de la frig. Anii de zile am tot cautat tratamente eficiente si pot sa zic ca in sfarsit am gasit ce cautam.
    Folosesc un tratament pentru piele foarte uscata de la Gloves In A Bottle si de cand am descoperit aceasta lotiune mi s-a catifelat pielea si nu am mai folosit nici o alta crema. La toate colegele de munca le-am zis de ea si o parte care au incercato mi-au multumit. Deci va recomand.

    RăspundețiȘtergere
  17. Numis Med balsam pentru picioare UREA 10% este indicat pentru ingrijirea speciala a calcaielor uscate, aspre, crapate, tocite.
    http://www.guturai.ro/numis-med-balsam-pentru-picioare-urea-10-100-ml-p-32263

    RăspundețiȘtergere
  18. am incercat si eu cu urina, este foarte buna pentru exfoliere, este putin scarbos dar credeti-ma merita sa o aplici pentru o noapte

    RăspundețiȘtergere
  19. am citit si contribui cu o solutie;
    vizita la medic dermatolog.
    eu am fost si am aflat ca am psoriazis pe talpile picioarelor.
    am primit reteta cu unguient DAIVOBET si aplicatv seara in strat subtire mi-au indepartat suferinta si chinuiala cu tot felul de incercari.
    va sfatuiesc cu simt de raspundere in cele scrise mai sus .
    multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  20. am citit si contribui cu o solutie;
    vizita la medic dermatolog.
    eu am fost si am aflat ca am psoriazis pe talpile picioarelor.
    am primit reteta cu unguient DAIVOBET si aplicatv seara in strat subtire mi-au indepartat suferinta si chinuiala cu tot felul de incercari.
    va sfatuiesc cu simt de raspundere in cele scrise mai sus .
    multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere

TOP Saptamanal din cele mai citite articole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...